campdenmàs d'olot

09035PLA


Imatges del projecte de la plaça Campdenmàs d'Olot dels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliné






72dpi.net imatge+arquitectura render 3d infografía barcelona



El Punt, 11 de Juliol de 2009

La nova plaça Campdenmàs d'Olot es potenciarà com a accés al volcà Montsacopa i com a lloc de pas

Aquest projecte representatiu de la llei de barris s'enllestirà a finals d'aquest any

11/07/09 02:00 - Olot - JORDI CASAS

La nova plaça Campdenmàs serà un accés al volcà Montsacopa i es potenciarà com a encreuament d'itineraris del centre d'Olot. Els arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliné van presentar ahir en un acte públic al carrer el projecte d'urbanització (300.000 euros), que és un dels més significatius del pla d'intervenció integral al nucli antic subvencionat per la llei de barris. El regidor d'Urbanisme, Joan Albesa, va afirmar que aquest acte era un homenatge als que continuen vivint al barri.

La nova plaça donarà continuïtat a l'original en direcció cap al carrer Major a l'espai que fa un any i mig ha quedat lliure després de l'enderrocament de l'illa d'edificis delimitada pels carrers Parra, Alt del Tura i Bonaire. Per salvar el desnivell i per donar-li calidesa, els arquitectes han projectat el trasllat del monument amb aigua La torre de Babel, de Quim Domene, a la part superior dreta de la nova plaça –mirada des del carrer Bonaire– i una secció amb escales i un canal amb una pica que recull l'aigua. A l'extrem esquerre, hi ha una sèrie de graons per salvar el desnivell cap al carrer dels Sastres. La resta de l'espai és pavimentat amb pedra i hi ha arbrat, que contribueix a donar calidesa a l'espai.

Eduard Callís va qualificar la nova plaça de butaca vis-a-vis, amb relació al fet que passarà de la plaça en forma de lletra L prevista en el pla especial del nucli antic de l'any 1986 a l'actual en forma de número 4 i a la relació que pretenen entre els dos espais. L'obertura visual del sector nord cap al Montsacopa i l'obertura material a través de les escales de Sant Francesc és el que volen potenciar com a punt d'entrada i sortida d'aquesta reserva natural. A més, es convertirà en una cruïlla de camins per això i perquè donarà continuïtat al carrer dels Sastres cap al sector del Carme, per sota d'una futura nova edificació al sector de Can Tané. Els arquitectes van destacar el fet que la plaça manté l'essència de les reformes del segle XIX i principis del XX i que el seu projecte la respecta.

Cal porc i el xai

Els dos arquitectes estan estudiant la introducció d'un element escultòric al·lusiu al gegant del porc i del xai que balla a la plaça pel Tura. «És de justícia reconèixer que la penya Aoapix ha fet reviure aquest espai i l'ha incorporat a la ciutat», va indicar Joan Albesa. Ell mateix hi va afegir que el projecte de la nova plaça forma part d'un projecte de convivència més ampli. «Seria imperdonable no saber trobar l'esperit del barri», va sentenciar. El regidor va avançar que la nova plaça estarà enllestida a final d'aquest any i que a l'octubre vinent s'iniciaran les obres de la segona fase del passeig de la Muralla, l'altra de les grans actuacions de la llei de barris. A més, hi va afegir que, al setembre, se sortejaran els pisos de protecció social dels Sastres i del Carme.

alguns drets reservats

cercar////////////

seguidors////////////