delta bcn (aer.cat viladecans)

09020AER


Imatges i video-animació per al planejament urbanístic del Parc Aeroespacial i de la Mobilitat a Viladecans. AER.CAT. INCASÒL (Institut Català del Sòl) i l'Ajuntament de Viladecans.

El projecte l'hem realitzat sobre la base del projecte de reordenació i el projecte d'urbanització. Hem hagut de dissenyar les tipologíes dels edificis industrials i els del sector terciari. A l'àmbit d'equipaments hem reproduït els avantprojectes que hi han planificats, un d'ells de l'arquitecte Àlex Díaz.

Durant la realització del treball hem hagut d'investigar aspectes com la vegetació, ja que al model general hi han més de 2500 arbres.

Totes les imatges així com les animacions han estat calculades amb 9 ordinadors

-> veure el video

Els videos i les imatges es poden veure a l'exposició "Viure a l’espai. Un repte del segle XXI" a l'Edifici Cúbic, Passeig de la Marina s/n de Viladecans fins el 3 de maig de 2009.

-> deltabcn (aer.cat)






72dpi.net imatge+arquitectura render 3d infografía barcelona

institut d'estudis catalans


Publicat al web de l'Ajunament de Viladecans

L'Institut d'Estudis Catalans guardona la planificació urbanística del Parc Aeroespacial i de la Mobilitat

La Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT), filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), ha distingit amb un accèssit el pla urbanístic del Parc Aeroespacial i de la Mobilitat, un projecte promogut pel consorci del parc (Aer.cat), constituït de forma paritària per l'Institut Català del Sòl i l'Ajuntament de Viladecans. El pla, dissenyat per l’equip Jornet-Llop-Pastor SL, va ser aprovat definitivament pel departament de Política Territorial i Obres Públiques el 20 d'octubre de 2008 i començarà a executar-se els propers mesos.
La SCOT convoca des de 1998 el Premi Catalunya d'Urbanisme al millor planejament territorial o urbanístic aprovat en els dos darrers anys en l'àmbit del territori de Catalunya. L'objectiu del guardó és reconèixer i estimular els esforços dels tècnics i de l'Administració en la millora de l'urbanisme i de l'ordenació del territori de Catalunya. Aquest any, s’han guardonat dos projectes, el pla urbanístic del Parc Aeroespacial i de la Mobilitat i el Pla de millora urbana del nucli antic de Valls.

El jurat ha estat format per professionals de reconegut prestigi en el camp de l'urbanisme i l'ordenació del territori: els arquitectes Pilar Carbassa i Jordi Sardà, la geògrafa Margarita Castañer i l'ecòleg i especialista en planificació del territori Xavier Mayor.

El el pla urbanístic del Parc Aeroespacial i de la Mobilitat preveu tres zones diferenciades: la zona industrial del parc productiu estarà en els terrenys més propers a Gavà, on s'ubicaran les indústries d'obtenció i transformació de productes i elements vinculats a la navegació aèria i espacial i d'altres mitjans de mobilitat, així com les activitats de recerca, investigació i desenvolupament; la zona terciària del parc tecnològic acollirà la part central del sector d'oficines, especialment d'empreses vinculades a l'aeronàutica i la mobilitat, al voltant d'un gran parc urbà que també allotjarà equipaments comunitaris; i la zona terciària del node de serveis, situada al costat de l'estació de tren, s'utilitzarà per a hotels, oficines, comerç i restauració, a més d'un parc fruit de l'arranjament de la riera de Sant Climent.

De les 48,5 hectàrees, el pla destina un 40,77% a parc industrial (el 32,62% al Parc Productiu, el 6,15% al Parc Tecnològic i el 2% restant per a d'altres serveis) i el 59,23% a aprofitament públic (el 26,22% es destina a xarxa viària, el 13,61% es planeja per a equipaments comunitaris i el 10,03% per a parcs urbans, mentre que el 9,38% resta per a protecció de sistemes, sistemes ferroviaris i serveis tècnics). En breu començarà les obres d'urbanització, que costaran prop de 70 milions d'euros.

cap a tordera

08106TOR


Imatges per al projecte d'execució d'un CAP a Tordera. Carles Muro, arquitecte


72dpi.net imatge+arquitectura render 3d infografía barcelona

cap a aldea

09034ALD


Imatges per al projecte d'execució d'un CAP a Aldea. GISA. Olga Felip + Josep Camps, arquitectes


72dpi.net imatge+arquitectura render 3d infografía barcelona

alguns drets reservats

cercar////////////

seguidors////////////